top of page

Att vara kursledare - direkt från dansveckan i Mörrum

Av Tony


Just nu är jag och Erika på besök på Dansveckan i Mörrum! Idag har vi haft workshop med tema samspel. Fokus har varit på att hitta ett bra samspel mellan förare och följare där båda är aktiva och får utrymme i den gemensamma dans som skapas.


Under kurserna finns det ju också fler viktiga samspel, förutom det som sker i dansparet:

  • Samspelet mellan oss som är kursledare

  • Samspelet mellan oss ledare och kursdeltagarna.

För att samspelet ska fungera bra mellan mig och Erika så går vi noga igenom kursplaneringen tillsammans. Erika ifrågasätter alltid mina idéer. Ibland får jag mitt förslag igenom, ibland får jag backa för hennes åsikter. Allt handlar om att ge och ta, och att utveckla varandra - den bästa versionen av samspel.


När det handlar om samspelet mellan oss som kursledare och kursdeltagare så hamnar vi ofta i vad vi vill lära dig. Indirekt gissar vi!!! Vi utgår från vad vi tror är ditt behov. Men har vi koll på det egentligen? Har vi någon gång frågat dig vad du vill ha?


Svaret är både ja och nej. Vi vet inte fullt vad du vill men genom våra samtal med dig och våra utvärderingar så har vi ofta en viss bild av vad du önskar dig. Jag som kursledare behöver ofta fråga mig följande övergripande frågor:


• Varför går deltagaren min kurs?

• Vad vill deltagaren få ut av den?

• Vad vill deltagaren inte?

• Vad gillar deltagaren? (som inte alltid är samma sak som det deltagaren vill)


Skriv gärna en kommentar vad du vill lära dig för någonting på nästa kurs. Eller vad du inte vill lära dig. Jag och Erika lyssnar på dig och vi utgår från att alla andra kursledare också gör det!


Och vill du utvecklas som kursledare är du välkommen att boka in dig på vår avancerade kursledarutbildning i Kalmar i september (du som är antagen ledare till Foxveckan kommer få en ledarutbildning utan kostnad). https://www.facebook.com/events/391105265566953


Hälsningar

Tony

258 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page