Det magiska ögonblicket!

Ett av mina starkaste dansminnen är från en helg i Gävle för ett par år sedan. Där var jag med om något som kändes helt magiskt! Helgen började på torsdagen med mycket bra och härlig dans. Nästan varenda minut spenderades på dansgolvet och glädjen var total! Fredagskvällen var likadan och jag njöt för fullt!


När jag vaknade på lördagen och började göra mig redo för sista kvällen var kroppen mör efter alla timmar men skrek samtidigt efter mer dans! Och när jag kom till danslokalen sveptes jag genast med upp på golvet och började dansa igen. Efter ett par timmar var det bara några låtar kvar innan hela maran var slut. Då hände det. Det magiska ögonblicket.


Någonting i kombinationen av tröttheten, förarens kontakt och känslan i musiken gjorde att jag plötsligt upplevde en total närvaro och känsla av att kroppen blev musiken. Som att varje rörelse kom av sig själv och varje uttryck var menat att vara exakt precis så. Inga tankar existerade längre och hela mitt jag blev till musik. Min kropp spelade själv varje ton och känsla precis så som den just då kände för. Inga begränsningar, inga egna kritiska tankar, ingen prestation - bara ren och skär känsla. -Det var en mycket speciell - närmast andlig - upplevelse.


När jag vaknade dagen efter kände jag mig omtumlad. Som att jag varit i en känslomässig berg- och dalbana. Det var nära till både skratt och gråt och jag insåg att jag fått ynnesten att uppleva något väldigt unikt. Det här minnet är oerhört starkt och något som jag alltid kommer bära med mig. När vi kan släppa våra egna tankar - om hur vi borde dansa och vad andra tycker och tänker om oss - då kan vi ibland bli helt närvarande och få uppleva känslan av att bli musik. Det är fantastiskt och magiskt!


På Happy vill vi sträva efter precis det här - glädjen och känslan i dansen och musiken. Du behöver inte dansa perfekt utan det viktigaste är att vi får njuta av dansen tillsammans! I det behöver vi också tänka på hur vi bemöter varandra. Att vi hjälps åt att uppmuntra varandra och skapa ett gott klimat där man vågar ta ut svängarna och prova sina vingar! I vår kommer det många möjligheter att göra det hos oss på våra helgkurser! Klicka på kursnamnen nedan så kan du läsa mer!


Dance and Be Happy!

Erika


ENDAGSKURS I KIZOMBA

Kizomba Intense med Jörgen Svensson

För dig som kan basic steps

16 mars


ENDAGSKURS I BUGG

Happy Bugg - Musikalitet och teknik

Fortsättningskurs med Petronella Rundwall och Jerry Klintin

30 mars


HELGKURS I WCS

Swing it Two,

Fortsättningskurs med Erika Hernborg och Egil Mannerheim från wcsSweden

6-7 april


HELGKURS I FOX

Foxa med musiken som verktyg

Fortsättningskurs med Åsa Skrindsta

11-12 maj (enstaka platser kvar)


HELGKURS I URBAN KIZ

Kurs för dig som har god vana av fox eller annan pardans med Mårten Agner

24-26 maj


HELGKURS I FOX

Pre Summer Dance Weekend på First Hotell Witt

Avancerad kurs med Anders Korn och Jessica Tyrlöv från Dance of Dreams

1-2 juni


SAVE THE DATE! LADYLEAD

Avancerad foxkurs för kvinnor som både för och följer

På Kollbergagården, Öland


FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK FÖR LÖPANDE UPPDATERINGAR OM DANSEVENT OCH ANNAT SKOJ!
167 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

©2018 by Kalmar Happy Dance Club. Proudly created with Wix.com