Nyårslöftet

"Jag kan inte dansa!" Det är nog det vanligaste uttrycket jag möts av när jag berättar för människor om hur härligt det är att dansa. En del tycker att dom inte kan gå i takt, andra att dom inte är musikaliska och några att det helt enkelt verkar för svårt för att lära sig.


Jag känner väl igen dom här tankarna från tiden innan jag själv började pardansa. När jag tittade på filmklipp så såg det väldigt roligt ut, men också fantastiskt svårt! Inte kunde väl JAG lära mig det där?! Vi tror ofta att danskunnighet är en slags talang som man antingen föds med eller inte. Men det är inte sant!Alla kan lära sig dansa, precis som att alla kan lära sig cykla. Först är det vingligt och det svajar kanske hit och dit. Man behöver lite stöd och någon som håller i pakethållaren. Man kanske till och med ramlar ibland och det känns lite motigt. Men plötsligt sitter det och man har lärt sig! Man far fram på cykeln med vinden i håret och känner sig fri! Jag kan! Det är härligt!


Så är det med dans också. Man går på kurs och känner sig lite osäker och tafatt. Man behöver en ledare som vägleder en fram i att förstå takten, ta stegen och röra kroppen. Ibland känns det lite svårt och man får repetera och repetera igen. Man övar och successivt hittar man fram. Och plötsligt så kan du! Du dansar avslappnat och härligt till musiken!


Alla kan verkligen lära sig dansa! Du också! Det är sant! Och du - man behöver inte dansa som proffsen - det viktigaste är att kunna dansa tillräckligt bra för att kunna uppleva dansglädjen! Då är du fri med vinden i håret och kan njuta av dansendorfinerna, musiken, glädjen och sällskapet! Vill man sen utvecklas mer så är det bara att fortsätta träna!


Så vad säger du? Nyårslöftet - jag ska lära mig dansa! Visst låter det bra? Tänk att 2019 kan bli året då du tog steget in i dansvärlden! Visst är det rätt fantastiskt?


Varmt välkommen till oss på Happy!

47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

©2018 by Kalmar Happy Dance Club. Proudly created with Wix.com