Känn dig piggare, yngre, starkare och gladare!

Under den mörka delen av året är det många av oss som känner sig trötta och kanske till och med nedstämda. Då kan dansen hjälpa oss att fylla på med ny energi! Dansen när nämligen nästan magisk - jo, faktiskt!Dans har en rad hälsofrämjande effekter och kan ge ökad livskvalitet! Dans stärker dina muskler, gör att du kan känna dig piggare, gladare, få ökat självförtroende och mycket mer!

Såväl depression som demens, stressrelaterad smärta och inlärnings- och koncentrationsbesvär kan lindras av dans! Dans har exempelvis använts i Region Östergötland för att hjälpa patienter med Parkinsondiagnos. Inom Region Uppsala har man arbetat med dans för att stärka självkänsla hos unga tjejer med psykisk ohälsa. Dans främjar också inlärning och har därför använts av flera skolor.


I dagens alltmer stressade samhälle utgör dansen också ett viktigt forum där vi kan stanna upp och vara närvarande i nuet. När du dansar med en danspartner och verkligen går in i dansen sköljs stress och oro bort.Så känns livet lite tungt just nu så vill vi trösta dig med att det kommer en vår full av dansmöjligheter i Kalmar! Börja, eller fortsätt, dansa för ett friskare, piggare, mer närvarande och gladare liv!

Alla kan dansa! Och stärka sitt välmående! Varmt välkommen till Happy!

Erika


För dig som vill läsa mer:


https://lararnastidning.se/dans-bra-for-inlarningen/


https://www.svd.se/dans-i-skolan-ska-ge-friskare-elever


https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Verksamheter/Halso--och-vardutvecklingscentrum/Verksamhetsutveckling-Vard-och-Halsa/Halsoframjande/Kultur-och-halsa/Ma-bra-med-kultur/Dans-for-patienter-med-Parkinson/). http://www.lul.se/sv/Landsting--politik/Nyheter/Kultur-i-lanet/Dans-och-drama-som-halsoframjande-insats-for-flickor-med-psykisk-ohalsa/ https://fof.se/tidning/2013/5/artikel/dansa-dig-frisk

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

©2018 by Kalmar Happy Dance Club. Proudly created with Wix.com