När dansen fastnar i kroppen

I helgen hade vi workshop i Följarträning - fyra härliga timmar med dans, bubbel och fina samtal! Och även massa nyttiga och kluriga (!) övningar. Det som till synes är så enkelt - att gå en vanlig ”grundtur” som Left side pass - visade sig vara lite mer utmaning än man kan tro.


För visst är det ofta så att man vet rent teoretiskt hur man ska göra något men sedan när man dansar så går foten ändå inte precis som den ska. Eller så rör sig höften lite fel, eller så går blicken lite nedåt. Eller så råkar armen hänga eller så tappar vi vår frame. Det gör ju inget i stunden men ju mer vi tränar grundteknik desto roligare kan vi sedan ha på dansgolvet när vi kan börja leka och verkligen få till den där magiska dansen!


En övning vi hade under workshopen var att gå passgång. I WCS vill vi gärna att vår kropp ska följa våra steg vilket kan kännas väldigt knepigt eftersom vi är vana att göra korsrörelser när vi går. Så detta tränade vi på genom att röra oss fram och tillbaka i lokalen.


Efter workshopen kunde jag inte sluta. Dansen hade liksom fastnat i kroppen. Så nu går jag passgång hela tiden. På väg till bilen, i mataffären och på lekplatsen. Ser säkert inte riktigt klokt ut men roligt är det! Och det känns dansant, haha! Och förhoppningsvis så sitter det ordentligt i nästa dans. För så är det med teknik - vi måste träna och nöta och repetera!


Idag när jag gick promenad (med passgång såklart) så sken vårsolen och jag tänkte på allt roligt som kommer framöver hos Happy! Idag börjar vi vår fortsättningskurs i Kizomba. Och nu till helgen den 6-7 april har vi helgkurs i WCS!


Den 6 april har vi också

Soft Social - socialdans med soft skön musik för alla som vill dansa slowbugg, fox och wcs! Boka HÄR om du vill komma och inte går kurs under helgen.


Den 10 april börjar vi sen vår introduktionskurs i Modern Fox. Under tre onsdagkvällar ska vi lära oss lite av grunderna i fox för att sedan kunna våga oss upp socialdansgolvet. Kanske känner du någon som är nyfiken på dans men inte vågat prova än? Tipsa gärna om kursen!


Den 19 april kommer bästa Mårten Angner hit från Stockholm och bjuder alla Happys medlemmar på gratis provapå Urban Kizomba på Calmare Stadshotell! Är du inte medlem är du givetvis välkommen ändå till priset av 200kr (eller så blir du medlem för 160kr!).


Vi önskar en riktigt fin eftermiddag i vårsolen!

Erika


Dans är livet! Välkommen till Happy!

204 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

©2018 by Kalmar Happy Dance Club. Proudly created with Wix.com