När dansen inte fanns


Större delen av mitt liv har jag levt utan dans. Eller ja, discodans och lite Zumba har alltid funnits. Men inte pardans. Det kändes absolut inte som min grej och det var inget jag ville prova. Jag var nöjd och glad över den träning och de sociala sammanhang jag redan hade. Och på riktigt - PARDANS - det lät rätt gammelmodigt och tråkigt. Men jag hade ingen aning om vad jag gick miste om.


En kväll för några år sedan skulle jag och en kusin till Borgholm och gå på nattklubb. När vi kom dit var det precis öde. Då kom hon på att vi skulle åka till Lundegård för hon hade vänner som var där på dansvecka. Sagt och gjort, Lundegård blev det. Jag blev under protest medsläpad till denna ljuvliga plats och snart uppskickad på dansgolvet. Observera att jag ALDRIG tagit ett bugg- eller foxsteg i hela mitt liv. Men med instruktionen "rör på fötterna och spänn armarna!" skulle jag tydligen klara av detta.


Lyckligt nog fick jag dansa min första dans med en äldre man som varit danslärare och genast började instruera mig. Själv kunde jag bara fnittra, det här var ju kul! Danserna fortsatte med olika partners och jag ville inte sluta! Jag skrattade så mycket den kvällen så jag fick ont i både käkarna och magen.


Efter den kvällen var jag totalt fast. Åkte till Malung på en till dansvecka, hoppade på buggkurs, Boogie woogie, fox och senare West Coast Swing och Kizomba. Och jag har aldrig tidigare haft så roligt i mitt liv! Ingen träning, inga sociala sammankomster har gjort att jag känt mig så lycklig.


Det är svårt att beskriva den glädje som dansen kan ge. Att det bara bubblar av endorfiner i hela kroppen när man får en riktigt härlig dans med en partner som ser lika lycklig ut som man just då känner sig. Att det ibland uppstår ren magi och allt blir suddigt och bara liksom KÄNSLA. Att man kan gå på små moln på jobbet en hel vecka efter en fantastisk danshelg!


För mig har dansen varit en ren energiinjektion! Att det sen är fantastisk motion och att man lär känna massa trevliga människor är också en bra bonus! Det är bara en sak jag ångrar - att jag inte vågade prova tidigare. Tänk vad dans jag missat! Men som tur är kan jag ju nu dansa fram resten av livet!


Har du inte provat än? Då hoppas jag att du ger dig själv chansen att upptäcka vilken glädje det kan vara!


Erika

Lycklig,svettig, fnittrig och full av dansglädje efter ett härligt danspass!154 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

©2018 by Kalmar Happy Dance Club. Proudly created with Wix.com