När musiken tystnar är du lycklig!

Hur ska pardansen överleva, del 3 av 3.


Du står där på trappan och känner hur svettdroppar bryter fram på panna. Fjärilar fladdrar runt i magen och benen känns plötsligt skakiga. Det var kanske en dålig idé det här ändå? Att du skulle gå på en danskurs? Du känner dig osäker och nervös och börjar faktiskt fundera på att det nog är lika bra att gå hem igen.


Då öppnas plötsligt dörren. Någon har sett dig genom fönstret och anat din nervositet. Du får ett stort leende och ett varm "Välkommen in!". Du torkar snabbt bort svetten i pannan och presenterar dig samtidigt som du kliver in i lokalen. Fjärilarna lugnar sig något och benen känns lite stadigare.


Väl därinne byter du om till dansskor och fyller på vattenflaskan. Sen går du bort till dansgolvet. Återigen gör sig nervositeten påmind. Vad duktiga alla är! Och du som inte ens tycker att du kan gå i takt. Du ställer dig försiktigt långt bak, lutar dig mot väggen och gör dig så osynlig du bara kan.


Då känner du plötsligt en hand i din. Du tittar upp och någon säger glatt "Får jag lov?" och drar med dig ut på golvet. Din danspartner är full av energi och glädje som smittar av sig. Du dras med in i musiken, i känsla, i rytmen, och fötterna trampar på nästan av sig själva. Du fylls av varma, bubbliga, glittrande, sprakande lyckokänslor när endorfinerna väcks av dansen.


Runt omkring dig dansar fler par. Många tittar nyfiket på dig och ler uppmuntrande. Någon gör "tummen upp" när han susar förbi i vimlet. Du känner hur du växer, sträcker på dig, blir stolt. Det går ju bra det här! Det är roligt! Härligt! Tiden stannar och nu finns bara dansen. Dagens stress och nervositet är som bortblåst. Du njuter!


När musiken tystnar är du lycklig! Du följer med de andra dansarna bort till fikapausen och alla pratar glatt och undrar vem du är. "Vad kul att du har börjat här!". Alla är glada över att just du är på Happy. Och du känner att du fått ett helt nytt socialt sammanhang, en gemenskap. Där man ser, bekräftar och stöttar varandra. Där alla får känna att dom kan dansa. På just sitt sätt.


Så vill vi att det ska vara att dansa på Happy. Ingen prestige, ingen hierarki, ingen tävling mellan vem som kan mest eller minst. Utan ett varmt sammanhang där människor får växa och känna att dom är värdefulla. Det tror vi är den viktigaste nyckeln för pardansens överlevnad och för att alla ska känna sig nyfikna på att börja dansa. På Happy ska dansglädjen stå i fokus! Och vi ska ta hand om varandra. Så att alla kan få känna att just dom kan dansa!


Välkommen till oss!


PS. Känner du dig osäker? Kom på vår invigning och träffa oss och lär känna danserna gratis! Är du man kan du också delta på Take the step! för att få en lugn och positiv introduktion till dansen.
248 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

©2018 by Kalmar Happy Dance Club. Proudly created with Wix.com