
Utbildningar
Välkommen att utvecklas med våra populära utbildningar och föredrag!
Väldigt proffsigt upplägg och ett väldigt fint bemötande från kursledaren Erika. Detta är verkligen en ledarutbildning som passar både den som är ny i sin ledarroll och den erfarna ledaren./Adam
Vi ger kurser inom en rad områden!

Erika Lundby är PhD i socialt arbete, barndomssociolog, och expert på barn som konsumenter. Hon driver också Happy Dance och har också forskat inom området barn/unga i relation till konsumtion och fattigdom. Hon är också utbildad Dans för Hälsa instruktör.
Erika har stor erfarenhet från att hålla föredrag och utbildningar - såväl inom universitetsvärlden som i samarbete med myndigheter och företag. Hon har också medverkat i en rad medieinslag. Se publikationslista längst ned på sidan.
Erika håller flera olika utbildningar själv inom ramen för Happy Dance. Hon samarbetar också med Tony Möörk från FoxFusion och de båda ger också utbildningar tillsammans.
Ska du läsa vår grundläggande ledarutbildning på distans?
Tryck på namnen nedan för att komma till rätt vecka:
Ska du läsa vår utbildning för barnkurser på distans?
Tryck på namnen nedan för att komma till rätt vecka:
Boka föreläsningar och fortbildning inom olika ämnen
Välkommen att boka oss för fortbildning inom:
Barn och barndom
Ledarskap och grupper
Familjeliv
Konsumtion
Fattigdom
Sociologi
Dans och hälsa
Utmattning och stress
Inspirationsföreläsningar kring eget företagande
Exempel på föreläsningar:
Vad kostar en kompis? Att växa upp i ett konsumtionssamhälle
Föredrag om barns egen upplevelse av konsumtionskrav i barndomen. Vi berör också fattigdom och skillnader i uppväxtvillkor.
Det var bättre förr? Den moderna barndomen
Föredrag om hur det är att växa upp i ett senmodernt samhälle där barn tidigt formas till självständiga individer som ska ta ansvar och göra mängder med val.
Barn och barndom. En sociologisk blick
Ett sociologiskt perspektiv på hur vi kan förstå barn och barndom. Passar särskilt bra för pedagoger och föräldrar.
Att simma med hajar. Ledarskapet.
Föredrag om att vara ledare utifrån ett sociologiskt perspektiv. Ger reflektion och förståelse för hur vi kan skapa ett tydligt ledarskap och vikten av att våga leda.
Att dansa sig genom utmattningen
Under det här passet får du veta mer om utmattningssymtom, samt hur vi kan använda dans för att minska risken för utmattning och snabbare
återhämta oss när utmattningen är ett faktum.
Dansa genom livet! Dansens hälsoeffekter i alla åldrar
Dans har en rad starka häloseffekter både på barn, unga och äldre! I det här föredraget får du veta mer om hur vi kan arbeta med
dans i olika åldersgrupper och vilka positiva effekter det kan ge - genom hela livet.
Våga! Att leva sin dröm genom eget företagande
Inspirationsföreläsning som ger kraft och mod till att våga ta steget till att bli egenföretagare eller på annat sätt byta livsbana mitt i livet.
Burlesque Inspiration. Att dansa för självkänslan
Hur kan dans påverka en människa från att känna förakt inför sin kropp till att känna sig helt fantastisk från topp till tå? Det och mycket mer får du veta i det här föredraget!
Vi skräddarsyr också föredrag efter ert intresse och behov! Föredragen kan också kombineras med olika danslektioner.
Maila oss för mer information och offert:
Publikationer
Artikel i tidskrift (Refereegranskat)
-
Lundby, E. (2014). Vänskap för pengar? Barns syn på konsumtion, i tre skilda bostadsområden. Barn. 32. 9-23.
-
Lundby, E. (2013). ‘‘You can’t buy friends, but . . . ’’ children’s perception of consumption and friendship. Young Consumers. 14. 360-374.
-
Lundby, E. (2012). “If you have money, you can be kinder to them” : Possessions and economic resources in children's peer groups. Young Consumers: Insight and Ideas for Responsible Marketers. 13. 136-146.
-
Lundby, E. (2011). Consumer research on tweens : putting the pieces together. Young Consumers: Insight and Ideas for Responsible Marketers. 12. 326-336.
Konferensbidrag (Refereegranskat)
-
Lundby, E. (2012). ’If you have money, you can be more kind to them’. : Possessions and Economic Resources in Children’s Peer Groups.
Artikel i tidskrift (Övrigt vetenskapligt)
-
Lundby, E. (2008). Mellan sparsamhet och konsumtion. Locus. 3-16.
Konferensbidrag (Övrigt vetenskapligt)
-
Lundby, E. (2012). Young Consumer in Sweden.
-
Lundby, E. (2010). Tweens as Consumers in the Nordic Countries: Putting the Pieces Together.
-
Lundby, E. (2010). Kompisar är gratis men... Konsumtionens betydelse för barns relationer med jämnåriga. Paper presenterat på Kultursociologisk konferens 20-21/9 2010, Linnéuniversitetet. .
-
Lundby, E. (2009). Konsumtion i barns gemenskaper. "Allt blir en vara" : Barn, kultur och konsumtion. 115-127.
Kapitel i bok, del av antologi (Övrigt vetenskapligt)
-
Lundby, E. (2013). Att förbättra analytiskt tänkande hos studenter. Universitetspedagogik i praktiken : Sexton lärartexter om pedagogisk utveckling. Kalmar, Universitetspedagogiska enheten, Linnéuniversitetet. 5-11.
Rapport (Övrigt vetenskapligt)
-
Lundby, E. (2011). Hur handlar unga? : – en studie om ungas konsumtion 2011. Karlstad, Konsumentverket. 122.
-
Lundby, E. (2008). Kunskapsöversikt över barns konsumtionsmönster. Växjö, Institutionen för vårdvetenskap och socialt arbete. 65.
Doktorsavhandling, sammanläggning (Övrigt vetenskapligt)
-
Lundby, E. (2014). Consuming for friendship : Children´s perceptions of relational consumption. Doctoral Thesis. Linnaeus University Press.
Sagt om våra kurser:
"Jag har insett mycket kring för- och nackdelar med olika ledarskapsstilar och kommit fram till att jag ska i framtiden tänka mycket mer på främst sättet att kommunicera, och vad som sägs på vilket sätt"
"Superbra att utbildningen inte har inriktning på en specifik dansstil utan på själva rollen som ledare. Bra blandning av deltagarna som har delat med sig av sina erfarenheter och tips från olika delar av dansvärlden"
"Väldigt proffsigt upplägg och ett väldigt fint bemötande från kursledaren Erika. Detta är verkligen en ledarutbildning som passar både den som är ny i sin ledarroll och den erfarna ledaren."
Våra kurser bygger alltid på vetenskaplig grund!