top of page

SPANSKA FOXVECKAN 2024

Välkommen till en härlig dansresa till Spanien!

I oktober bjuder vi in dig till soliga Nerja på Spaniens sydkust. Här möts du av en härlig och avslappnad atmosfär. Dansa, umgås, utforska, shoppa, se magiska platser som Balcón de Europa och njut av musik och kultur vid fantastiska stränder! Det blir en härlig dansresa till Spanien som passar alla!

En välbalanserad dansvecka

Vi tror på att ge dig en välbalanserad dansvecka genom att kombinera högkvalitativ dansundervisning med sociala sammanhang, vila och återhämtning, och möjligheten att utforska nya platser. Vi fokuserar på unika musikupplevelser, ett fantastiskt värdskap, storslagna upplevelser, och ett tryggt, strukturerat och inkluderande event. 

Danskurser, fritid och gemenskap

 

Vårt program är noga utformat för att maximera den sociala samvaron och skapa minnesvärda ögonblick, med mer tid ägnad åt återhämtning, sociala aktiviteter och fritid, än vad som brukar vara vanligt på dansresor. Vi tycker att det ska finnas god plats både för danskurser, fritid och gemenskap.

Dansmusik för dig som är foxälskare

Under Foxveckan i Spanien vill vi erbjuda unik dansmusik för dig som är foxälskare. Kvällsdanserna kommer därför både bestå av dans både till spellistor och dans till livemusik. Spellistorna kommer att sättas ihop av duktiga dansare som är väl insatta i vad foxare brukar uppskatta att dansa till. 

Vi kommer också att ha med eget liveband bestående av profesionella musiker! Bandet kommer att repa in många foxfavoriter! Dessutom kommer våra musiker att dyka upp lite oväntat på olika platser under veckan!

Vi finns för dig under hela Spanska Foxveckan

 

Under veckan kommer du att möta oss arrangörer, Erika och Pär, flera duktiga ledare och framförallt våra fantastiska värdar! Värdarna är engagerade dansare som svarar på dina frågor, visar vart du ska och får dig att känna dig trygg och väl omhändertagen.

Under veckan i Spanien kommer vi också att ha checkpoints som är öppna några timmar varje dag. Dit kan du komma och bara slappna av, sola, umgås och hänga med ledare, värdar och deltagare. Vi finns för dig under hela Spanska Foxveckan!

Respekt, omtanke och en varm gemenskap

 

Alla som deltar i eventet, såväl deltagare som värdar och ledare, måste visa respekt och omtanke under veckan. Tillsammans bygger vi upp en varm gemenskap där alla är välkomna. Vi lyfter varandra och ger våra danspartners beröm. Vi är här för att utvecklas och ha roligt tillsammans!

 

Vår värdegrund innebär att vi inte tillåter någon form av trakasserier, varken verbala eller fysiska. Det finns också en särskild trygghetsperson på plats dit man kan anmäla eventuella övertramp.

Varmt välkommen till Spanska Foxveckan! 

Nedan kan du läsa mer om veckan, om oss och om kärleken till Nerja!

Danskramar!

Erika och Pär

IMG_1200_edited.jpg

Lär känna Erika och Pär
 

Vi är det perfekta teamet för att skapa en dansresa du aldrig glömmer - en passionerad dansälskare och en erfaren evenemangsarrangör. I underbara Nerja trivs vi som allra bäst och det ska bli fantastiskt att få hålla Foxveckan där. Vi kommer att ge dig en unik upplevelse som du aldrig glömmer!

PS. Visst vore det väl en magiskt fin julklapp att ge en dansvecka i Spanien till någon du tycker riktigt mycket om? Maila oss så hjälper vi dig!

SPANSKA (1).png

5 skäl till att du inte får missa denna resa!

NERJA ÄR PARADISET VID MEDELHAVET

 

Pittoreska stränder, hisnande klippor och spännande kultur-, natur- och matupplevelser väntar på dig. Allt inom gångavstånd med den perfekta kombinationen av soligt väder och bekväm temperatur. Nerja är verkligen paradiset vid medelhavet!

 

VARM GEMENSKAP FÖR DANSARE

Du välkomnas av en varm och inbjudande miljö där dansen och musiken enar oss utan krav på prestation. Vi som arrangörer, våra värdar och våra ledare finns för dig under hela resan.  Du kommer också att få lära känna de andra deltagarna och tillsammans skapar vi en varm gemenskap för dansare.

UNIKA DANSUPPLEVELSER

 

Live foxmusik (ej dansband) av professionella musiker, vinprovning, strandmingel, poolparty, dans på magiska platser och härliga middagar ger en oförglömlig vecka. Du kommer också ha tid för återhämtning och vila. 

DANSKURSER MED HÖG KVALITÉ 

 

Våra erfarna och utbildade dansledare ger en god pedagogisk undervisning och mycket personlig feedback. Du får ta del av ett strukturerat kursprogram med gradvis ökad svårighetsgrad under veckan för maximal utveckling. 

PRISVÄRD DANSRESA UTOMLANDS

Nerja är lätt att nå och prisvärt när det gäller resa, boende, mat och dryck. Du väljer själv hur du vill resa och bo under veckan. Det är enkelt att boka flyg och boende själv som passar din plånbok (närmaste flygplats är Malaga). Vill du ha hjälp kan du vända dig till resebyrån Boka Nerja. De har prisvärda boenden, smidig transfer och även paketresor med flyg och boende för den som önskar. 

Preliminärt program för veckan

Vi reserverar oss för mindre ändringar i schemat. 

Lördag

Ankomst till Nerja! 

19.00-22.00 Välkomstmingel

Träffa arrangörer, ledare, musiker och andra deltagare.

Vi bjuder på Cava (och alkoholfritt alternativ) och delar ut namnbrickor, program, kartor med mera. 

 

Söndag

09.00-09.30 Yoga

10.00-13.00  Workshop i Modern Fox -

Tid för lunch

15.30-17.00 Gemensam aktivitet för de som önskar. Lär känna Nerja med oss! Gemensam vandring där du får veta mer om Nerja.

18.30-22.30 Danskväll med överraskning

 

Måndag 

09.00-09.30 Yoga

10.00-13.00 Workshop i Modern Fox 

Tid för lunch

14.30-17.30 Möjlighet till målarkurs med Susanne Arvidsson! Bokas separat här.

15.30-17.00 Gemensam aktivitet för de som önskar. Träffpunkter är igång, kom och häng med oss eller ta dig tid för egna aktiviteter.

18.30-22.30 Danskväll med överraskning

 

Tisdag

09.00-09.30 Yog

10.00-13.00 Workshop i Modern Fox

Tid för lunch

14.00-15.00  Workshop följarstyling med inslag av latin/sambamix

14.00-15.00 Workshop för förare

15.30-17.00 Gemensam aktivitet för de som önskar. Picknick på stranden, Erika bjuder på bubbel och tilltugg

18.30-22.30 Danskväll med överraskning

 

Onsdag

09.00-09.30 Lugn och mjuk dans som start på dagen

10.00-13.00 Workshop i Modern Fox 

Tid för lunch

14.00-15.00  Workshop Burlesque Inspiration - hitta dina egna mjuka rörelser som också passar Fox

14.00-15.00 Workshop för förare

15.30-17.00 Gemensam aktivitet för de som önskar. Träffpunkter är igång, kom och häng med oss eller ta dig tid för egna aktiviteter.

16.00-19.00 Möjlighet till målarkurs med Susanne Arvidsson! Bokas separat här.

Ledig kväll

 

Torsdag   

09.00-09.30 Yoga

10.00-13.00 Workshop i Modern Fox 

Tid för lunch

14.00-15.00 Workshop Burlesque Inspiration

14.00-15.00 Workshop för förare

15.30-18.30 Möjlighet till målarkurs med Susanne Arvidsson! Bokas separat här.

15.30-17.00 Gemensam aktivitet för de som önskar. Träffpunkter är igång, kom och häng med oss eller ta dig tid för egna aktiviteter.

18.30-22.30 Danskväll med överraskning

 

Fredag

Sovmorgon

12.00-14.00 workshop i Modern Fox 

Tid för lunch

15.30-17.00 Gemensam aktivitet för de som önskar. Flashmob på Balcón de Europa, Modern Fox och Burlesque Inspiration

18.30-22.00 Danskväll med överraskning

 

Lördag

Hejdå-kramar och hemresa

Arrangörer, ledare, värdar och musiker på Spanska Foxveckan

Erika Lundby och Pär Israelsson - arrangörer, Erika är också instruktör i Fox

Pär Israelsson har mångårig erfarenhet av att i ledande ställning arbeta med besöksnäring och evenemangsutveckling. Han har bland annat ansvarat för pulserande stadsfester och kulturfestivaler, stora konserter och internationella idrottsevenemang. Pär har också varit projektledare av Dans-SM.

Pär är också en mångsidig och uppskattad artist och musiker som behärskar de flesta musikstilar och har en förmåga att skapa minnesvärda ögonblick och upplevelser. Han är mycket kunnig inom att bygga olika musikaliska koncept för olika sammanhang.

Erika Lundby är en utbildad dansledare och domare inom modern fox, vars passion för dans har inspirerat många. Hon är också en av arrangörerna till Sveriges största foxevent, Svenska Foxveckan, som blivit oerhört omtyckt. Erika har delat med sig av sin kunskap genom uppskattade kurser i Sverige och utomlands, och hennes närvaro på dansgolvet sprider glädje och inspiration.

Erika är också stolt ägare av dansskolan Happy Dance, och har även utvecklat det omtyckta konceptet "Burlesque Inspiration," som hjälper deltagarna att må bättre med sig själva, sin och kropp och att uttrycka sin sensualitet och våga ta plats. Förutom dansen är Erika PhD i socialt arbete och driver Terapistegen där hon erbjuder rådgivning för par, enskilda och företag. 

SPANSKA Foxveckan 2024 är deras gemensamma vision, och de ser fram emot att dela den med dig. Det blir en perfekt balans mellan noga planerad struktur och spontan dansglädje, samt en trygg och välordnad miljö.

 

Malin Nilsson och Magnus Persson - instruktörer i Fox

 

Mycket duktiga, positiva och välkomnande ledare som tycker om att utbilda och inspirera dansare i Fox. De håller kurser i Karlskrona och tar även uppdrag på andra orter. Både Magnus och Malin är utbildade ledare inom Smoothfox. Malin har också haft kurser i Kizomba. Vi lovar att de kommer ta mycket väl hand om dig!

Christina Haglund - instruktör i Fox och värd under veckan

 

Christina har haft foxkurser i mer än 30 år och utbildad ledare i Fox och Burlesque Inspiration. Hennes kurser är mycket omtyckta och hon älskar att inspirera och lära ut dans. Hennes foxkurser innehåller ofta lekfulla inslag av Kizomba och West Coast Swing. Christina har också varit aktiv i att bygga upp Happy Dance och att lära upp och handleda nya ledare. 

Christina kommer både att hålla kurs och att vara värd under Spanska Foxveckan, vilket vi är oerhört glada över! Hon är nämligen världens varmaste människa som alltid möter dig med en kram och som verkligen älskar att skapa ett bra värdskap!

Johanna Lindborg - instruktör i Fox, Burlesque och Yoga

Utbildad ledare i Fox och Burlesque Inspiration, samt omtyckt dansledare sen sex år tillbaka. Johanna är en riktig energigivare som alltid möter dig med ett stort leende och som bjuder på massor av inspiration. Hon tycker särskilt mycket om att ha kurser inom burlesque samt fox med fokus på mycket känsla, närvaro och kontakt. Johanna är flexidansare, dvs både för och följer, samt undervisar i båda rollerna. 

Johanna är även utbildad Sensing yin-yogainstruktör och kommer att leda yoga under veckan. Sensing yinyoga är en mjuk yogaform som utgår ifrån dig och din kropp. Vi rör oss varsamt på kroppens villkor. Ljuvligt att starta dagen med mjuka rörelser för hela kroppen

Jens Wiklund och Annika Karlsson - instruktörer i Fox

 

Jens och Annika från Music & Vibes vann den domarbedömda danstävlingen på årets Svenska foxvecka. Deras mycket goda teknik och musikanpassning kommer ge dig massa tips och utveckling. De hämtar mycket inspiration från west coast swing som går bra ihop med foxen.

Sandra Karlsson och Christoffer Castle - instruktörer i Fox

 

Kristoffer är en mångsidig dansare med stor känsla för musikalitet som undervisat i fox i över 15 år. Sandra har dansat bla Salsa, Tango och Kizomba - och givetvis massor av fox! Tillsammans lär de ut Fox med rörelse, flyt och dynamik. Sandra lär också ut följarstyling med inslag av latin/sambamix.

Susanne Arvidsson - konstnär och instruktör i måleri

Vi är så glada att Susanne kommer och gästar oss på Spanska Foxveckan! Passa på att ta en workshop i måleri med ett riktigt proffs! "Att leva som konstnär har alltid varit min dröm, och jag har lyckats förverkliga den. Idag delar jag min passion genom att undervisa i bildkonst på olika skolor i form av uppdraget Skapande skola genom Statens Kulturråd. Jag erbjuder även målerikurser online till entusiaster i alla åldrar."

Workshops i måleri bokas separat här.

Robert Stormen - värd

Vår trygga klippa och duktiga förare som varit en mycket omtyckt värd under Svenska Foxveckan. Lång och stark men snäll som en nallebjörn! Han kommer att vara värd under veckan och hjälper dig med allt du behöver!

Roland Svensson - värd

Magiskt duktig förare och dessutom en väldigt trevlig och omhändertagande person! Roland kommer vara värd under veckan och finnas till för att du ska få en så bra och trygg upplevelse som möjligt!

Lotta Nässlander och Claudio Cruz - värdar

Finaste och varmaste dansparet som ser framemot att skapa en fantastisk vecka tillsammans med er! Lotta och Claudio kommer vara värdar under veckan och finns för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt. 

Musiker - fler musiker kommer

 

Våra musiker har spelat i band under många år och är professionella, duktiga och omtyckta. De är särskilt välkända för att att alltid ge 100% på scenen och att kunna få igång publiken till max! De har repat in våra foxfavoriter så att du ska få magiskt bra danskvällar. Och vem vet - kanske de dyker upp där du minst anar det...

Pär Israelsson - Akustisk gitarr, elgitarr och sång

Mattias Nordström - Trummor

Leif Wideberg - Saxofon och gitarr

Anmälan till Spanska Foxveckan:

I priset ingår: 

 • Välkomstmingel med bubbel, samt välkomsthäfte med program, karta och tips på sevärdheter

 • Guidad vandring i Nerja 

 • Alla workshops  i Fox under veckan. Huvudsakligt tema under kurserna kommer vara känsla och musikanpassning

 • Alla workshops i Burlesque Inspiration. Innehållet i dessa är anpassat för att du också ska få redskap som du kan använda i foxen

 • Alla pass i yoga

 • Danskvällar till livemusik med professionella musiker

 • Danskvällar till spellista

 • Tre danskvällar kommer att ha tema Rock your Fox, 80-tal, samt White Magic Night. Så packa gärna kläder som passar till dessa teman om du vill! 

 • Delar av danskvällar som är uppstyrda med rotation för att alla ska få dansa med alla

 • Livemusikinslag på oväntade platser

 • Dans på unika och väldigt vackra platser

 • Gemensam picknick på stranden där vi bjuder på bubbel och tilltugg

 • Tillgång till träffpunkter där du kan umgås med arrangörer, musiker, ledare, värdar och deltagare

 • Tillgång till våra fantastiska värdar som finns och hjälper till

 • En gratis T-shirt, svart med vårt fina guldtryck på! 

 • Tillgång till två digitala möten under våren där du får träffa arrangörer och deltagare, samt får veta mer om Nerja, resan och veckan

 • Musikquiz till livemusik

 • Överraskningar! Allt får du inte veta, men vi lovar att du kommer bli överraskad -  både vad gäller upplevelser och miljöer!

 • Rabatt och förtur till Spanska Foxveckan 2025

Din investering: 

5195 kr per person. Varav bokningsavgift på 700 kr betalas vid bokning. Resterande belopp betalas senast den 31 april 2024. Nyttja gärna friskvårdsbidrag (maila oss för hjälp, info@happydance.se)

Observera att anmälan är bindande efter 14 dagar. Om du avbokar inom 14 dagar kan du få återbetalning (observera dock att bokningsavgiften alltid kvarstår, även inom 14 dagar).

 

Kursavgift (förutom bokningsavgift) återbetalas vid svår sjukdom mot uppvisande av läkarintyg. Om du får annat förhinder kan du sälja/överlåta din plats själv till någon annan om du önskar. 

Föra, följa och flexifoxa:

På den här resan kan du få dansa både som förare, följare och flexidansare (växlar mellan rollerna). Vi kommer att ha workshops där du lär dig att hantera båda rollerna så du behöver inte vara van med att växla roll. 

 

Men...om du absolut inte vill byta roll så skriv med detta i anmälan så ska vi försöka pussla så gott det går. Om du är förare kommer du inte behöva växla roll om du inte vill då vi oftast har fler följare än förare som vill anmäla sig. 

Praktisk information

DATUM OCH PLATS

Den 12-19 oktober 2024 i Nerja, Spanien. 

ALLA FÅR DANSA

På den här resan bokar vi inte de traditionella dansrollerna utan alla förväntas både föra och följa. Vi ger givetvis kurser i detta under veckan så att du kan känna dig trygg i båda rollerna.

Men...om du absolut inte vill byta roll så skriv med detta i anmälan så ska vi försöka pussla så gott det går. Om du är förare kommer du inte behöva växla roll om du inte vill då vi oftast har fler följare än förare som vill anmäla sig. 

Resa och boende i Nerja

 

Det går att få resa och boende som passar olika plånböcker. Vill du bo enklare och billigt? Eller lyxigt vid stranden till lite högre kostnad? Du väljer själv! Tänk dock på att boka i god tid för att få de bästa priserna! Mat och dryck i Nerja är också mycket prisvärt i förhållande till många andra destinationer.'

Du kan välja mellan två alternativ: 

1. Boka boende och resa själv (se mer info längre ned)

2. Boka boende och resa i paket via resebyrån Boka Nerja.

Spanska Foxveckan samarbetar med BokaNerja gällande paketresor, transfer, utflykter och möjlighet att hyra lägenheter. BokaNerja är en svenskägd lokala resebyrå på plats i Nerja sedan 2004. Genom åren har tusentals svenskar rest med dem. Mail: info@bokanerja.se

Obs! Väljer du detta alternativ så ska du fortfarande boka själva Foxveckan hos Happy Dance. 

Boka din resa själv - så här gör du:

Boka flyg:

Det är enkelt att boka flyg själv. Närmaste flygplats till Nerja är Malaga. Du kan flyga till Malaga med Norwegian och SAS från:

 • Växjö 

 • Stockholm

 • Göteborg

 • Luleå

 • Umeå

 • Malmö

 • Köpenhamn

 

Tänk på att boka flyg i god tid. Priserna ökar ofta ju närmare datum för resan du kommer. Den här sidan är enkel att söka och boka flygresor på: www.flygresor.se

Om du bokar flyg själv så tänk på att ha en bra reseförsäkring. Du ska också ta med dig ditt pass eller ett nationellt id-kort. 

Transfer:

Det går transferbussar direkt från flygplatsen till Malaga och sedan därifrån till Nerja. Åkturen tar ca 50 minuter * 2. Enklast är att ta taxi till Nerja och samåka:

Du kan förboka prisvärd taxi från flygplatsen med BokaNerja (mycket dyrare direkt på flygplatsen) enkel resa 1-4 personer 69€,  5-8 personer 94€. Även större bussar. Du behöver ditt flightnummer vid bokning. Chauffören väntar utanför utgången på flygplatsen och kör dig direkt till Nerja på ca 55 minuter. 

https://bokanerja.rezdy.com/430512/bokanerja-transfer-malaga-airport-nerja

Boende

Det finns mängder med fina hotell och lägenheter att hyra i Nerja. Vi arbetar just nu med olika hotell för att kunna erbjuda extra bra priser. Du kan dock boka själv redan nu om du vill. Gärna med gratis avbokning så du kan välja sen när vi fått alla samarbeten med hotellen på plats. 

Möjlighet att hyra svenskägda fräscha lägenheter och villor direkt av BokaNerja, sök i deras utbud här: https://bokanerja.lodgify.com/

Det går att få väldigt billigt boende om man vill, särskilt om man är några stycken som tex delar en lägenhet. Tänk på att boka i god tid. På Booking kan du boka hotell med gratis avbokning (se vad som gäller för just det hotellet du väljer):

www.booking.com

Se till att du har gångavstånd till Balcon de Europa (se längst ned i mitten på karta) så kommer du att ha gångavstånd till alla platser vi kommer röra oss på under veckan. 

Bild1.JPG

Kontakta oss om du har frågor

Thanks for submitting!

394739152_1091391458964908_3098369151656388131_n.jpg
393346820_838832201269784_2325492882864319421_n.jpg
393975549_662331355708672_8966824356885412470_n.jpg
396625513_348022237703178_8156944713879751863_n.jpg
395028617_792293736031853_3457885062526655989_n.jpg
396341617_1057522331951406_7867642940540818474_n.jpg
400861283_10159910349428087_857903021233048531_n(1).jpg
bottom of page